Levandulové sušenky

pátek, září 09, 2016

Levandule jsem měla doma opravdu spousty a už jsem ani nevěděla, co s tím. Našla jsem si tedy recept na levandulové sušenky. Upřímně řečeno, je to nejhorší recept, který jsem kdy měla, ale ty sušenky jsou opravdu skvělé! :)

Na 1 plech (cca 60ks) potřebujete: 100g másla, 1/4 hrnku cukru krupice, hrnek polohrubé mouky, sůl, hrnek strouhaného kokosu, 2 lžíce levandulových nasekaných květů, moučkový cukr na obalení

(Pozn. záleží jak moc aromatické chcete, aby sušenky byly, jestli nejste zvyklí na levanduli, dejte si menší množství levandule, to stejné i s kokosem)




Postup: Troubu předehřejte na 170°C. Do mísy vložte všechny suroviny (kromě moučkového cukru na obalování) a vypracujte z nich mírně drobivé těsto. Oddělujte z něj pak části a v dlaních z nich vyvalujte kuličky o průměru asi 1,5 cm (nic se ale neděje, pokud budou větší). Pokládejte je na plech s pečicím papírem, pečte zhruba 20-25 minut. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru!

Musím říct, že těsto se velmi těžko zpracovávalo, kuličky mi z toho rozhodně nešly udělat a dělala jsem je snad hodinu. Proto abyste zjistily, jaké to je, zkuste to nejprve z poloviční dávky. :)


Mějte se v lásce,

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů